• Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2016

Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2016

Rode wijn uit  ToscaneItalië


9.4
Beschikbaarheid: Nog 34 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,95

Hoe smaakt Pian delle Vigne Brunello di Montalcino 2016?

Deze Pian delle Vigne Brunello Vintage van Antinori heeft een intense robijn rode kleur en gelijk bij het eerste contact met deze Brunello di Montalcino merk je dat het een dijk van een aroma heeft. Je ruikt de karakteristieke rode fruit tonen samen met viooltjes en gedroogde bloemen, cacao, kersenbrandewijn en kruiden als oregano en marjolein. De smaak is elegant, rijk en complex met soeppele en sappige tannines. Dit in combinatie met de frisse tonen van deze wijn die je eerst rook en later proeft vormen een fantastisch geheel!

Hoe wordt Pian delle Vigne Brunello di Montalcino gemaakt?

Deze Pian delle Vigne is 100% van Sangiovese. De druiven worden na aankomst in de wijnkelder ontsteeld en zachtjes geperst. Hierna vergist het sap onder gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Het schilcontact met het sap duurt ongeveer 15 dagen op zo'n 28 ° C. Na deze alcoholische gisting gaat de wijn in eikenhouten vaten met een capaciteit van 30 tot 80 hectoliter. Hier rijpt Pian delle Vigne Brunello di Montalcino gedurende ruim 2 jaar waarna de wijn gebotteld wordt. Hierna rijpt de wijn nog geruime tijd op fles voordat wij ervan kunnen genieten.

Houtgerijpte Brunello

De Pian delle Vigne winery heeft vanaf het allereerste begin de wijn laten rijpen in grote houten vaten. Hierdoor blijven de uitzonderlijke karaktereigenschappen van de fruit tonen van de Sangiovese druiven behouden. Het zijn juist deze fruit tonen die deze Brunello zijn karakeristieke levendige elegantie geven. Pian delle Vigne is van de Antinori-familie sinds 1995, het jaar van de eerste Pian delle Vigne-vintage.

Hoe ga je maximaal genieten van Pian delle Vigne Brunello di Montalcino?

Dit is niet zomaar een wijn die je even opentrekt en opdrinkt. Neem er de tijd voor en haal hem op tijd uit de kelder om op temperatuur te komen. Na het openen adviseren we om deze wijn te decanteren. Gebruik zeker een ruim glas zodat je maximaal van het prachtige aroma kan genieten. Wil je de wijn schenken bij de maaltijd denk dan aan lekkere stoofschotels, lamsvlees of kalfsvlees. Doordrinken bij een kaasplankje kan zeker, serveer dan zachte rijpe kaassoorten.

Awards voor Pian delle Vigne DOC Brunello di Montalcino 2016

  • Robert Parker 93/100

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Antinori
Druivensoort Sangiovese
Wijnland Italië
Wijnstreek Toscane
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Alcohol14%
Maximum aantal34

Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto 'Te Duce Proficio' (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori's hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie. Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori een geheel nieuwe wijnkelder en kantoren ontwikkeld in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de huidige directeur en markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en dat is niet voor niets!