• Perez Barquero - Pedro Ximénez Cosecha

Perez Barquero - Pedro Ximénez Cosecha

Dessertwijn uit  MontillaSpanje


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i
14,95

Pedro Ximénez Cosecha heeft een zuivere en doorzichtige kleur, waardoor deze Cosecha erg verschilt van de traditionele PX wijnen. Nectar van rijp en gedroogd fruit in het aroma. Zijdezacht en soepel in de mond. Geen rijpingsproces op hout, dit om de frisheid uit de aroma's van de rozijnen volledig te behouden. Gemaakt uit één oogstjaar en dus niet afkomstig van het Solera systeem.

Heerlijk bij gebak, chocolade, gedroogde vruchten, Exotisch fruit, zoals mango en ananas of ijs. Ook bij lichte rijpe kaassoorten, noten, dadels en vijgen is het echt genieten van deze wijn. Het is aanbevolen deze wijn koel te serveren, tussen de 8 en 10 graden.

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Perez Barquero
Druivensoort Pedro Ximénez
Wijnland Spanje
Wijnstreek Montilla
Inhoud fles(cl)50

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Perez Barquero

Perez Barquero staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. De eerste kelders van Perez Barquero werden in 1905 opgericht in de historische stad Montilla-Moriles, ten zuiden van Cordoba. De traditie van het wijn maken stamt hier al uit de Romeinse tijd en heeft de stad nooit verlaten.

Tot 1933 heeft Montilla-Moriles deel uitgemaakt van het Sherry gebied Jerez. Sinds het een eigen herkomstbenaming kreeg, zijn de wijnboeren hier een eigen weg ingeslagen. De inmiddels meer dan 100 jaar oude kelders van Perez Barquero zijn nog steeds in gebruik. In tegenstelling tot de Sherry's uit Jerez worden de wijnen van Barquero exclusief van de Pedro Ximénez druif gemaakt.