• Perez Barquero - Gran Barquero Pedro Ximenez

Perez Barquero - Gran Barquero Pedro Ximenez

Dessertwijn uit  MontillaSpanje


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i
17,95

Gran Barquero Pedro Ximenez heeft een zwarte, briljante kleur, met een beetje mahonie. Aroma’s van rozijnen gevolgd door complexe aroma’s van koffie en cacao. Goede, bijna stroopachtige structuur in de mond, vol, krachtig en soepel. Warm en elegant met een lange afdronk. In de afdronk zijn aroma’s van mocca, rozijnen en chocolade herkenbaar.

Passend bij: blauwe kazen, chocolade.

Specificaties

Wijnsoort Dessertwijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Perez Barquero
Druivensoort Pedro Ximénez
Wijnland Spanje
Wijnstreek Montilla
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)50
Maximum aantal1

Perez Barquero

Perez Barquero staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn wijnen. De eerste kelders van Perez Barquero werden in 1905 opgericht in de historische stad Montilla-Moriles, ten zuiden van Cordoba. De traditie van het wijn maken stamt hier al uit de Romeinse tijd en heeft de stad nooit verlaten.

Tot 1933 heeft Montilla-Moriles deel uitgemaakt van het Sherry gebied Jerez. Sinds het een eigen herkomstbenaming kreeg, zijn de wijnboeren hier een eigen weg ingeslagen. De inmiddels meer dan 100 jaar oude kelders van Perez Barquero zijn nog steeds in gebruik. In tegenstelling tot de Sherry's uit Jerez worden de wijnen van Barquero exclusief van de Pedro Ximénez druif gemaakt.