• Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc

Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc is strogeel van kleur met een lichtgroene tint. Verfrissend crispy en heeft mooie aroma's van grapefruit, groene papaja, guave en hints van brandnetel. Het levendige palet heeft citrusvruchten en heerlijke lagen van tropisch fruit, citroengras en passievruchten. Een prachtige uitgebalanceerde wijn met fijne natuurlijke zuren en een verfrissende afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 24 Spaarpunten
8,95

Uitgebreide omschrijving

De druiven worden tijdens het koelste deel van de ochtend geplukt en rijpen op de schil om het maximale aan smaak te behouden. Tijdens de koele fermentatie worden aromatische gisten toegevoegd aan de schillen van de Sauvignon Blanc. Een deel van de druiven wordt gefermenteerd met behulp van inheemse gisten om de complexiteit op het midden-pallet te bevorderen.

De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.

Deze Sauvignon Blanc is strogeel van kleur met een lichtgroene tint. Verfrissend crispy en heeft mooie aroma's van grapefruit, groene papaja, guave en hints van brandnetel. Het levendige palet heeft citrusvruchten en heerlijke lagen van tropisch fruit, citroengras en passievruchten. Een prachtige uitgebalanceerde wijn met fijne natuurlijke zuren en een verfrissende afdronk.

Heerlijk in combinatie met couscous, garnalen, forel, Sint Jacobsschelpen, kipgerechten en gerechten met venkel.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Oxford Landing Estates
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Australië
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

  • Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

    Gar­na­len­cock­tail met to­maat en avo­ca­do

Oxford Landing Estates

De Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier, deze ligt ten zuiden van Adelaide en stroomt naar de Zuid Australische zee. De Oxford Landing wijngaarden zijn vernoemd naar een plaatsje in de buurt waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Het bleek de perfecte omgeving te zijn voor de teelt van druiven met levendige, fruitige smaken.

Oxford Landing: een plek die zich onderscheidt door een heldere blauwe hemel, rijke rode bodem en een overvloed aan gouden zonneschijn. Opgericht in 1958 aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten!