• Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc
Actie

Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
7,95 6,66

De druiven worden tijdens het koelste deel van de ochtend geplukt en rijpen op de schil om het maximale aan smaak te behouden. Tijdens de koele fermentatie worden aromatische gisten toegevoegd aan de schillen van de Sauvignon Blanc. Een deel van de druiven wordt gefermenteerd met behulp van inheemse gisten om de complexiteit op het midden-pallet te bevorderen.

De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.

Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc is een ongewoon lichte Sauvignon Blanc uit Australië. Het lage alcoholpercentage maakt de witte wijn lekker toegankelijk. Dit in combinatie met het heerlijke frisse fruit van grapefruit, passiefruit en vers gemaaid gras. Een Sauvignon Blanc met een verfrissende afdronk.

Heerlijk in combinatie met couscous, garnalen, forel, Sint Jacobsschelpen, kipgerechten en gerechten met venkel.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Oxford Landing Estates
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Oxford Landing Estates

De Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier, deze ligt ten zuiden van Adelaide en stroomt naar de Zuid Australische zee. De Oxford Landing wijngaarden zijn vernoemd naar een plaatsje in de buurt waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Het bleek de perfecte omgeving te zijn voor de teelt van druiven met levendige, fruitige smaken.

Misschien ook interessant