Login en profiteer van extra voordeel
  • Oxford Landing Estates Chardonnay

Oxford Landing Estates Chardonnay

Witte wijn uit  South AustraliaAustralië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Oxford Landing Estates Chardonnay

De Oxford Landing Chardonnay is licht goudgeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma's van verse perziken, citrus en honingmeloen. De wijn heeft een goede structuur en in de smaak verse citrusvruchten. Een fijne romige textuur en tenslotte een prikkelend zuurtje op afdronk.

Australische Chardonnay

De wijngaard van Oxford Landing ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten! 

Hoe wordt Oxford Landing Estates Chardonnay gemaakt

Bij Oxford Landing Estates opteert men voor minimale tussenkomst tijdens de vinivicatie. Na de oogst, worden de druiven gefermenteerd met behulp van 'wilde gist' en hebben "sur lie" contact. Dit geeft een heldere, verfrissende smaak met een malolactische gisting. Daarnaast wordt een klein deel van de reserve wijn uit Franse eiken vaten opgenomen. Deze combinatie geeft de wijn extra lagen van complexiteit, textuur en krachtige fruit.

Wijn- spijsadvies voor bij Oxford Landing Estates Chardonnay

Oxford Landing Estates Chardonnay is een fijne chardonnay om zo te drinken en is heerlijke in combinatie bij de maaltijd. Deze deels houtgelagerde chardonnay houdt van garnalen met een citrus couscous salade, kikkererwten met avocado, koreander en limoen. Of denk aan gevogelde of wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Oxford Landing Estates
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Australië
Wijnstreek South Australia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Oxford Landing Estates

De Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier, deze ligt ten zuiden van Adelaide en stroomt naar de Zuid Australische zee. De Oxford Landing wijngaarden zijn vernoemd naar een plaatsje in de buurt waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Het bleek de perfecte omgeving te zijn voor de teelt van druiven met levendige, fruitige smaken.

Misschien ook interessant