• Oropasso IGT Veneto

Oropasso IGT Veneto

Witte wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,95

Hoe smaakt Oropasso IGT Veneto?

Oropasso IGT Veneto is een frisse witte wijn, mineralig met een goede balans. Heeft een stogele kleur met groene reflecties en delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrus- en gele vruchten. Elegant en bijzonder aangenaam om te drinken. De Oropasso IGT Veneto wordt gemaakt van ongeveer 60% Garganega en 40% Chardonnay druiven. De bodem van de wijngaarden is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks.

Oropasso IGT Veneto combineren

Wijn- Spijsadvies voor bij de Oropasso IGT Veneto: deze witte wijn is heerlijk bij pasta gerechten, risotto, soep, vis, schaaldieren, witvlees en gerijpte kazen.

Prijzen Oropasso IGT Veneto witte wijn

Deze wijn houdt niet alleen van lekker eten maar ook van mooie medailles. Deze witte wijn heeft er door zijn constante kwaliteit en smaak de laatste jaren meerdere gewonnen. Oropasso Biscardo IGT Veneto heeft de Gouden medaille gewonnen at Vinalies Internationales Paris Berliner Wine Trophy 2018 een Zilveren Medaille. Ook bij de 2020 voorjaarsverkiezing van de Berliner Wein Trophy heeft de Oropasso IGT Veneto een gouden medaille gewonnen. 

Bestel Oropasso IGT Veneto online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Oropasso IGT Veneto online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Biscardo Vini
Druivensoort Chardonnay
Garganega
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.