• Ocabianca Colli Trevigiani IGT Frizzante Secco

Ocabianca Colli Trevigiani IGT Frizzante Secco

Deze Ocabianca Colli Trevigiani IGT Frizzante Secco is een lichte, mousserende wijn met strogele kleur, een zachte smaak met romige mousse. Harmonieuze, fijne en milddroge afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-8 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 105 Spaarpunten
5,99

Uitgebreide omschrijving

Deze Ocabianca Colli Trevigiani IGT Frizzante Secco is een lichte, mousserende wijn met strogele kleur, een zachte smaak met romige mousse. Harmonieuze, fijne en milddroge afdronk.

De afgelopen jaren is het gebied waar Prosecco mag worden gemaakt ingeperkt, om de kwaliteit en het karakter van deze wijn te beschermen. Maar nog steeds worden er buiten de begrenzingen van deze streek wijnen gemaakt op dezelfde manier en van dezelfde druif als de Prosecco, de glera, die in karakter amper van de bekende Prosecco verschillen. Dit aangename mousserende glas, gemaakt van de heuvels van Treviso, is daar een mooi voorbeeld van. Val d'Oca is de naam die de Cantina Produttori di Valdobbiadene heeft gekozen als merknaam voor zijn prosecco's. Val d'Oca bevindt zich in de prachtige, heuvelachtige omgeving tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de voor-Alpen in Treviso. Deze cantina is één van de oudste Prosecco-coöperaties, opgericht in 1952. Hij geldt als een van de meest toonaangevende in de regio Valdobbiadene. 576 wijnboeren zijn bij de coöperatie aangesloten, met een bezit van in totaal 714 hectare wijngaarden. De coöperatie heeft zich volledig gericht op kwaliteit, om de prachtige wijngaarden die de leden in bezit hebben, volledig tot hun recht te laten komen.

Een heerlijk aperitief, lekker bij wat zoutjes, kaaskoekjes of olijven met ansjovis.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Mousserend wit
Wijnhuis/ -streek Veneto
Druivensoort Glera
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOp dronk - nog 1 jaar laten liggen
Minimum aantal6

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.