• Nuiton-Beaunoy Meursault 2020

Nuiton-Beaunoy Meursault 2020

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,95

Nuiton-Beaunoy Meursault 2020 

Deze Meursault van Nuiton-Beaunoy is een complexe chardonnay met een botertje. Deze witte bourgogne heeft een goudgele kleur en een spannende geur met toast, bloemen, butterscotch en sappige, zachte perziken. Krachtig en elegant, soepel en met fijne minerale zuren en een aantrekkelijke lengte. Deze meursault kan prachtig enkele jaren ouderen.

Côte d'Or wijn

De wijngaarden voor deze wijn liggen in verschillende delen van de Côte d'Or rond Meursault en zijn allen gericht op het Zuidoosten. De bodem bestaat uit kleiïge kalksteen. Na de handmatige pluk, wordt de oogst direct in zijn geheel geperst in een pneumatische pers. Het sap vergist dan op barriques van Frans Eiken, waarop ook de malolactische vergisting plaats vindt. De rijping vindt deels plaats op de "lies".

Genieten met Meursault wijn

De meesten zullen bij een dergelijke krachtige witte bourgogne direct aan een diner denken. Daar staat deze fles inderdaad geweldig. Deze meursault combineert buitengewoon goed met allerlei lekkers uit de zee: schelpdieren zoals coquilles Saint-Jacques, schaaldieren zoals kreeft, of witvis zoals zeeduivel. Liever geen vis? Keuze genoeg: wit vlees, gevogelte of een pasta met een witte wijnsaus, het zijn slechts enkele alternatieven. Overigens, deze wijn is ook heerlijk om op zichzelf te drinken. Dan proef je nog beter al die verleidelijke smaken. Nuiton-Beaunoy Meursault kan 3 - 6 jaar gelagerd worden. Serveertemperatuur 10 - 12 graden

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vignerons Associés
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal3

Misschien ook interessant