• Noémie Vernaux Sauvignon Blanc

Noémie Vernaux Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 114 Spaarpunten i
6,45

Franse witte wijn van de Sauvignon druif. Een belangrijke druif voor mooie frisse stuivende witte wijn met aroma’s van ananas, grapefruit, en tropisch fruit.

Passend bij: pasta, salades, vis, wijn voor alledag, Lichte vleesgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Noémie Vernaux
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Noémie Vernaux

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis Noémie Vernaux nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.

Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang . Naast de wereldberoemde Cépagewijnen en de ‘gewone’ Bourgognes worden ook wijnen uit Volnay, Savigny Les Beaune, Puligny Montrachet, Pommard, Meursault en Corton verhandeld.

Misschien ook interessant