• Noémie Vernaux Merlot 25cl

Noémie Vernaux Merlot 25cl

Rode wijn uit  BourgogneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 63 Spaarpunten i
3,59

Noémie Vernaux Merlot

Deze Noémie Vernaux Merlot is een zwoele rode wijn, met een zacht drinkende fluwelen stijl. In deze merlot wijn herken je rood fruit; bessen, kersen. Pruimen en kruizemunt. Het maakt hem tot een lekkere zwoele autentieke rode wijn voor alledag.

Franse Merlot wijn

Merlot is een van de belangrijkste druivenrassen in de wereld, en ook zeker qua bekendheid in Nederland. Te typeren als vlezig, fruitig en sappig. Niet té veel tannines, niet té veel fruit, niet té veel suikers en niet té veel zuren. Gewoon een heerlijke allrounder die zich prettig voelt in het warme klimaat van Australië tot de vochtige klei bodems van Noordelijk Bordeaux. In de Bordeaux komt deze druif dan ook vaak voor en dit gebied wordt gezien als zijn geboortegrond. Wanneer er vroeg wordt geoogst of in een koud terroir komen groene, herbale tonen naar boven. Bij een rijpe oogst en een warm terroir komen juist tonen van jam, rijp rood fruit, nieuw leer en tabak naar voren. Laat zich goed rijpen op (nieuwe) houten vaten.

Klein flesje rode wijn

Deze Noémie Vernaux Merlot is verpakt in een klein flesje van 25cl, een schattig klein piccolo flesje wijn. Altijd handing om kleine flesjes wijn in huis te hebben voor je gasten of mee te nemen bij een picknick. Ook zijn deze kleinen flesjes wijn perfect voor een proeverijtje, kado of giveaway in een relatiegeschenk.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Noémie Vernaux
Druivensoort Merlot
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)25 cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Noémie Vernaux

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis Noémie Vernaux nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.

Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang . Naast de wereldberoemde Cépagewijnen en de ‘gewone’ Bourgognes worden ook wijnen uit Volnay, Savigny Les Beaune, Puligny Montrachet, Pommard, Meursault en Corton verhandeld.

Misschien ook interessant