• Noémie Vernaux Chardonnay 25cl

Noémie Vernaux Chardonnay 25cl

Weelderig witte Franse wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter en noten. Komend van door Noémie Vernaux beheerde wijngaarden in het zuiden van Frankrijk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
3,10
Ontvang 9 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Noémie Vernaux hier >

Uitgebreide omschrijving

Weelderig witte Franse wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter en noten. Komend van door Noémie Vernaux beheerde wijngaarden in het zuiden van Frankrijk.

Passend bij: aperitief, gevogelte, vis, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Kleine flesjes
Wijnhuis Noémie Vernaux
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Inhoud fles(cl)25

Noémie Vernaux

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis Noémie Vernaux nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.

Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang . Naast de wereldberoemde Cépagewijnen en de ‘gewone’ Bourgognes worden ook wijnen uit Volnay, Savigny Les Beaune, Puligny Montrachet, Pommard, Meursault en Corton verhandeld.