• Noémie Vernaux Cabernet Sauvignon

Noémie Vernaux Cabernet Sauvignon

Een zondoorstoofde Franse rode wijn, klassiek met zuidfrans fruit, lichtstoer en karaktervol. Zwarte bessen, kruisbessen, cassis. Voor de iets pittiger dis.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 114 Spaarpunten
5,95

Staffelprijzen

AantalPrijs per fles
6€ 6,45
12€ 5,95

Uitgebreide omschrijving

Een zondoorstoofde Franse rode wijn, klassiek met zuidfrans fruit, lichtstoer en karaktervol. Zwarte bessen, kruisbessen, cassis. Voor de iets pittiger dis

Passend bij: aperitief, rood vlees, wijn voor alledag.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Bourgogne
Noémie Vernaux
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis

Noémie Vernaux

Van kinds af aan als telg van een wijnmakersfamilie, was Noémie Vernaux gefascineerd door wijnstokken en wijngaarden en daarom stichtte ze in 1851 in Beaune haar eigen handelshuis in de Bourgogne, het wijnhuis dat vandaag de dag nog steeds haar naam draagt.

Als erfgename van een voor haar belangrijke familietraditie wijdde zij haar hele leven aan het verdiepen van haar eigen kennis en knowhow. Er wordt bij het handelshuis Noémie Vernaux nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven.

Het wijnhuis Noémie Vernaux is nog steeds een zogenaamde “négociant–eleveur” met ruime wijnopslagplaatsen en kelders in Beaune en omstreken, waar de grote Bourgognewijnen worden bewaard, eventueel gelagerd op eiken, met respect voor de traditie die hand in hand gaat met de vooruitgang . Naast de wereldberoemde Cépagewijnen en de ‘gewone’ Bourgognes worden ook wijnen uit Volnay, Savigny Les Beaune, Puligny Montrachet, Pommard, Meursault en Corton verhandeld.