• Noble Vines 667 Pinot Noir

Noble Vines 667 Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i
14,95

Noble Vines 667 Pinot Noir

Voor een Pinot noir is de Noble Vines 667 Pinot Noir lekker stevig en aromatisch. Bij het openen komen de aroma's van zwarte bessen en vanille al gelijk naar je toe en doen je het water in de mond lopen. De smaak is aangenaam aards met zachte rijpe tannines gecombineerd met zwarte peper, rijpe pruimen en koffie. Een zachte en open Californische rode wijn met een mooie stevigheid. Heel aangenaam drinken deze Amerikaanse Pinot Noir.

Aromatische Pinot Noir

De druiven van de Noble Vines 667 Pinot Noir komen van de San Bernabe wijngaarde in Monterey. Dit is de ideale plek voor de aanplant van pinot noir druiven. Pinot noir wil graag koelte en grote temperatuurverschillen. In Monterey komt elke middag koele lucht van zee binnen, gevolgd door avondmist. Daardoor zijn de temperaturen hier overdag warm, maar niet heet, en in de middag en avond uitgesproken koel. De pinot noir voor deze wijn is aangeplant in de heuvels van de San Bernabe wijngaard, met een ondergrond die veel zware klei bevat. Perfect voor deze kloon, de 667, die hier wijn oplevert met een prachtige fruitconcentratie, zonder een spoor van overrijpheid. Hij wordt gemengd met wat kleine hoeveelheden van kloon 115, die zorgt voor een mooie elegantie en een heerlijke aromatisch geur. Dit levert een prachtige, aromatische Pinot noir op.

Wat eet je bij Noble Vines 667 Pinot Noir?

Wijn- spijsadvies voor bij deze Noble Vines 667 Pinot Noir  is heerlijk stoofvlees met wat kaneel, kruidnagel en jeneverbes. Ook ideaal bij wildgerechten, zoals hazenrug, hert of wilde eend. Ben je van het grillen probeer dan eens gegrild lams of zelfs zalm bij deze rode wijn. Daar zal je zeker geen spijt van krijgen. En sluit je je diner lekker af met was kaas en verse noten dan adviseren we je om zeker een glaasje van deze Pinot Noir hiervoor te bewaren.

De Noble Vines 667 Pinot Noir is nu op dronk maar kan je 2-3 jaar laten liggen

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Delicato Family Vineyard Wines
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Delicato Family Vineyard Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf.

De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Noble Vines er één van is. Noble Vines legt zich toe op het maken van typisch Californische wijnen op basis van druiven uit eigen wijngaarden, die zich bevinden in de wijnstreken Monterey en Lodi. De cabernet sauvignon staan aangeplant in de AVA Lodi. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden. Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.

Misschien ook interessant