Login en profiteer van extra voordeel
  • Noble Vines 446 Chardonnay

Noble Vines 446 Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Nog 15 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Noble Vines 446 Chardonnay

Noble Vines 446 Chardonnay is een heerlijk rijke Californische chardonnay met een krachtig aroma. Dit aroma zit vol met honing, brioche brood, kokos en aangename houttonen. Een lekker stevige en ronde chardonnay met een goede zuurbalans die er voor zorgt dat de wijn niet te zwaar wordt. 

Chardonnay uit Monterey

De chardonnay druiven voor Noble Vines 446 Chardonnay zijn afkomstig van wijngaarden die liggen in Monterey. Dit is een ideale plek voor de aanplant van chardonnay wijnstokken. Het is er overdag warm maar niet te heet en in de middag en avond koelt het er af door de koele lucht die vanuit de zee het land opkomt. Hierdoor behoud de chardonnaydruif zijn zuren die nodig zijn voor het behoud van de frisse nuances in de wijn. Het "446" in de naam is afkomstig van de druif en wijngaarde: men heeft gekozen voor kloon 4 van de chardonnaydruif. Deze kloon 4 komt perfect tot zijn recht in block 46 van de San Bernabe wijngaarde. Dit is een van de koelste plekken in Californië. Deze kloon, bekend van de streek Carneros, bij San Francisco, staat bekend om zijn heerlijke tropische fruit en een romige, rijke smaak. In combinatie met het koele klimaat zorgt dit voor een chardonnay met een Bourgondische allure. Na de vinificatie rijpt 50% van de druiven op roestvrij staal en 50% op eikenhouten vaten. 

Wijn- spijsadvies voor bij de Noble Vines 446 Chardonnay

Dit is een heerlijke chardonnay wijn om gewoon zo van te genieten. Wil je deze Californische chardonnay combineren bij een gerecht denk dan aan rijke visgerechten zoals kreeft of coquille. Zeer smaakvol in combinatie met wit vlees zoals kipgerechten of kalkoen. Ook heerlijk bij gerijpte harde kazen eventueel met wat (gedroogd) fruit en noten.

Amerikaanse Chardonnay bestellen

Noble Vines 446 Chardonnay is echt zo'n typische Amerikaanse chardonnay die je na de eerste kennismaking niet snel zal vergeten. Deze wijn is eenvoudig in onze wijnwebshop te bestellen en wordt goed verpakt bij je thuis bezorgd. Van Noble Vines 446 Chardonnay kan je nu al heerlijk genieten daar de wijn nu mooi op dronk is maar er is geen haast bij daar je de flessen ook nog 2-3 jaar laten liggen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Delicato Family Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal15

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant