Login en profiteer van extra voordeel
  • Noble Vines 446 Chardonnay

Noble Vines 446 Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i

Noble Vines 446 Chardonnay is een heerlijk rijke Californische chardonnay met een krachtig aroma. Dit aroma zit vol met honing, brioche brood, kokos en aangename houttonen. Een lekker stevige en ronde chardonnay met een goede zuurbalans die er voor zorgt dat de wijn niet te zwaar wordt. 

De chardonnay druiven voor Noble Vines 446 Chardonnay zijn afkomstig van wijngaarden die liggen in Monterey. Dit is een ideale plek voor de aanplant van chardonnay wijnstokken. Het is er overdag warm maar niet te heet en in de middag en avond koelt het er af door de koele lucht die vanuit de zee het land opkomt. Hierdoor behoud de chardonnaydruif zijn zuren die nodig zijn voor het behoud van de frisse nuances in de wijn. Het "446" in de naam is afkomstig van de druif en wijngaarde: men heeft gekozen voor kloon 4 van de chardonnaydruif. Deze kloon 4 komt perfect tot zijn recht in block 46 van de San Bernabe wijngaarde. Dit is een van de koelste plekken in Californië. Deze kloon, bekend van de streek Carneros, bij San Francisco, staat bekend om zijn heerlijke tropische fruit en een romige, rijke smaak. In combinatie met het koele klimaat zorgt dit voor een chardonnay met een Bourgondische allure. Na de vinificatie rijpt 50% van de druiven op roestvrij staal en 50% op eikenhouten vaten.

Noble Vines 446 Chardonnay is nu op dronk maar kan je ook nog 2-3 jaar laten liggen.

Wijn- spijsadvies voor bij de Noble Vines 446 Chardonnay, het is een heerlijke wijn om gewoon zo van te genieten. Wil je deze chardonnay combineren bij een gerecht denk dan aan  rijke visgerechten zoals kreeft of coquille. Ook leuke om te combineren met wit vlees zoals kipgerechten of kalkoen. Ook heerlijk bij gerijpte harde kazen eventueel met wat (gedroogd) fruit en noten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Delicato Family Vineyard Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Vineyard Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf.

De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Noble Vines er één van is. Noble Vines legt zich toe op het maken van typisch Californische wijnen op basis van druiven uit eigen wijngaarden, die zich bevinden in de wijnstreken Monterey en Lodi. De cabernet sauvignon staan aangeplant in de AVA Lodi. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden. Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.