Login en profiteer van extra voordeel
  • Noble Vines 181 Merlot

Noble Vines 181 Merlot

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.7
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 42 Spaarpunten i

Noble Vines 181 Merlot is een klassieke merlot in Bordeaux-stijl. In de geur ruik je tonen van kersen, vanille en kruiden. De smaak is een perfect voorbeeld van pure merlot-expressie: pruimen, leer, tabak, wat kruidigheid, maar ook heerlijk zacht en verleidelijk, met mooie tannines, structuur en complexiteit. Breed en krachtig, maar niet zwaar of log. Enorme lengte in de afdronk.

In de serie wijnen van Noble Wines is voor de merlot gekozen voor het Clay Station district in de AVA Lodi. Dit is een relatief warme plek, op de uitlopers van de Sierra Nevada. Een ideale plek om de merlot perfect te laten rijpen. Dat is mede omdat de ondergrond sterke gelijkenissen vertoont met die in de Bordeaux. De ondergrond bestaat uit een diepe laag van vruchtbare rode aarde. Daarover heen ligt een laag met veel stenen en keien. Daardoor zijn de wortels gedwongen om diep te gaan voor hun voeding. Ze krijgen ook nog water en voedingsstoffen uit de diepere laag in periodes van grote hitte en droogte. De perfecte ondergrond voor Merlot kloon 181. De druiven worden geplukt in de nachtelijke uren, waarna een vinificatie volgt tot een heerlijke, sappige en smaakvolle Merlot.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Noble Vines 181 Merlot: deze merlot wijn is perfect bij  (rood) rundvlees of lamsschouder uit de oven. Ook heerlijk bij pastagerechten met rode saus of ‘guilty pleasures’ als een zelfgemaakte pizza of een goede hamburger.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Delicato Family Vineyard Wines
Druivensoort Merlot
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidIs op dronk, kan nog 2-3 jaar laten liggen
Alcohol14.5%
Maximum aantal1

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Vineyard Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf.

De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, waar Noble Vines er één van is. Noble Vines legt zich toe op het maken van typisch Californische wijnen op basis van druiven uit eigen wijngaarden, die zich bevinden in de wijnstreken Monterey en Lodi. De cabernet sauvignon staan aangeplant in de AVA Lodi. Lodi kent een klimaat met koele nachten en warme dagen. Dat is erg geschikt voor de aanplant van blauwe druiven, die daardoor goed rijpen en mooi aromatisch van karakter worden. Dat is ook exact de politiek van dit familiebedrijf: elke druif staat exact aangeplant op het juiste terroir. Dat zorgt voor wijnen met een voortreffelijke balans en een bijzondere kwaliteit, met een voor Californische begrippen zeer opwekkend karakter.

Misschien ook interessant