• Niepoort 2019 Vintage Port

Niepoort 2019 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 23 op voorraad
Ontvang 252 Spaarpunten i
84,50

Niepoort 2019 Vintage Port 

Niepoort 2019 Vintage Port heeft een geconcentreerde kleur met een donkerpaarse rand. Het aroma is fijn en ingetogen met slechts een vleugjedonker fruit en wat kruiden. Het ware potentieel en de stijl van deze vintage port komen pas echt tot zijn recht bij het proeven. Je ervaart een prachtige integratie van donker fruit met een korrelige tanninestructuur, een combinatie van volume met een verbazingwekkende balans en elegantie die afsluit met een indrukwekkende afdronk. Het primaire fruit wat je proeft is bijzonder aantrekkelijk in het eerste jaar, maar het is de uitgebalanceerde tanninestructuur die wijst op een groot verouderingspotentieel voor de toekomst. Ons advies: koop een fles voor nu en een voor later. 

Traditionele vinificatie 2019 vintage

Door de laatste regen een paar dagen voor de oogst kon het fruit mooi af rijpen. Hierna kon er onder goede omstandigheden geoogst worden van 2 september tot eind oktober. Elke jaargang wordt anders herinnerd en karakteriseert het seizoen van dat jaar. 2019 zal de boeken in gaan als een jaar met rijp fruit en geweldige natuurlijke zuren. Na de oogst worden de druiven (met steeltjes) met de voet betreden in cirkelvormige granieten lagares. Hierna wordt de wijn opgeslagen in grote eiken vaten (tonéis) en rijpt gedurende de winter in de Douro. Hierna wordt de port verplaatst naar de kelders in Vila Nova de Gaia in het voorjaar van 2020.

Hoge verwachting van 2019 Vintage Port

Na het enorme succes van Vintage 2017, waarin deze port  de hoogste score kreeg en werd uitgeroepen tot 'Best Fortified Wine Of The Year', werd er reikhalzend uitgekeken naar een nieuwe Vintage port van Niepoort. Na drie opeenvolgende kleine jaren, is 2019 gelukkig weer een jaar met normale opbrengsten. Omdat de kwaliteit en de opbrengst van 2019 uitmuntend is, heeft men ervoor gekozen om 2019 officieel te declareren. 

Niepoort 2019 Vintage Port  bestellen

Wil je van deze vintage port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Niepoort 2019 Vintage Port  te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Niepoort
Druivensoort Sousão
Tinta amarela
Tinta Cão
Tinta Francisca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19.5%
Maximum aantal23

Misschien ook interessant