• Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,95

Druiven rode wijn Neropasso Rosso IGT Veneto

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Waarvan een deel is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Rode wijn Neropasso Rosso IGT Veneto: apassimento

Om deze uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. Deze wijnmaker heeft dan ook de nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso. Om te beginnen moeten de druiven perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, waarbij de druiven niet te dicht tegen elkaar zitten, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer waar de druiven regelmatig worden gecontroleerd of dat de appassimento op de juiste manier verloopt.

Unieke rode wijn uit Veneto

Dit resulteert in de Neropasso Rosso IGT Veneto, een wijn met een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma's met 'n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk. Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

Prijswinnende Neropasso Rosso IGT Veneto

De Neropasso Rosso IGT Veneto heeft door zijn mooie constante kwaliteit en smaak de afgelopen jaren verschillende onderscheidingen gekregen zoals bij de Mundus vini 2018 een Gouden Medaille en bij de Berliner Wine Trophy 2018 een Zilveren Medaille. Ook bij de 2020 voorjaarsverkiezing van de Berliner Wein Trophy heeft de Neropasso Rosso IGT Veneto een gouden medaille gewonnen. 

Bestel Neropasso Rosso IGT Veneto online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Neropasso Rosso IGT Veneto online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Biscardo Vini
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Onderscheiding- Mundus vini 2015: Gouden Medaille - Asia Wine Trophy 2015: Gouden Medaille

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Misschien ook interessant