• Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso Rosso IGT Veneto

Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma's met 'n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk. Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 24 Spaarpunten
8,95

Uitgebreide omschrijving

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Waarvan een deel is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Om deze uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. Deze wijnmaker heeft dan ook de nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso. Om te beginnen moeten de druiven perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, waarbij de druiven niet te dicht tegen elkaar zitten, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer waar de druiven regelmatig worden gecontroleerd of dat de appassimento op de juiste manier verloopt.

Dit resulteert in de Neropasso Rosso IGT Veneto, een wijn met een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma's met 'n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk. Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

De Neropasso Rosso IGT Veneto is door zijn mooie kwaliteit en smaak ook verschillende onderscheidingen gekregen:
- Mundus vini 2015: Gouden Medaille
- Asia Wine Trophy 2015: Gouden Medaille

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Veneto
Biscardo Vini
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75
Onderscheiding- Mundus vini 2015: Gouden Medaille - Asia Wine Trophy 2015: Gouden Medaille

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Veneto

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië en produceert ongeveer even veel rode als witte wijn. Veneto is een welvarend gebied met veel industrie en daarnaast een toeristisch trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.