Login en profiteer van extra voordeel
  • Nautilus Sauvignon Blanc

Nautilus Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  MarlboroughNieuw-Zeeland


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Nautilus is een wijnbedrijf in Nieuw-Zeeland dat eigendom is van de bekende Australische kwaliteitsproducent Yalumba. Nautilus heeft eigen wijngaarden, maar betrekt ook druiven van ‘contractgrowers’. De witte wijnen van Nautilus worden in de winery van Rapaura Vitners gemaakt.

Nautilus Sauvignon Blanc heeft een bleek strogele kleur en aroma’s van kruisbessen en linde met hints van brandnetel. Zeer zuivere, droge wijn met tropische fruit aroma’s. In de mond herkent men meloen, passievruchten en citrus. Lange afdronk.

Eten & Drinken: Te serveren bij gerookte en gebakken visgerechten, salades, schelp- en schaaldieren.

Bekroningen: 90 punten Wine Enthusiast

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Nautilus Estate
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Nautilus Estate

Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker en manager Clive Jones, een hoogopgeleide wijnprofessional. Nautulis Estate bezit een groot aantal wijngaarden welke voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignon-Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Naast de druiven, die afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, werkt Nautilus Estate zeer intensief samen met ‘contractgrowers’.

De gemiddelde jaarproductie van Nautilus Estate is 360.000 flessen, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd naar 20 landen.

Misschien ook interessant