Login en profiteer van extra voordeel
  • Nautilus Sauvignon Blanc

Nautilus Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  MarlboroughNieuw-Zeeland


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Nautilus Sauvignon Blanc

Dit is een machtig mooie sauvignon blanc van Nautilus Estate. Een wijnbedrijf in Nieuw-Zeeland dat eigendom is van de bekende Australische kwaliteitsproducent Yalumba. Nautilus heeft eigen wijngaarden, maar betrekt ook druiven van ‘contractgrowers’. De witte wijnen van Nautilus worden in de winery van Rapaura Vitners gemaakt.

Sauvignon Blanc uit Marlborough

Marlborough is een verbluffend mooie wijnstreek gelegen in de noordoostelijke hoek van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het gebied is beschut tegen westenwinden en tegen de zuidelijke winden die vanuit Antarctica naar boven komen. Het lokale klimaat in de regio wordt getemperd door de nabijheid van de Stille Oceaan, waardoor een koel zeeklimaat ontstaat. Marlborough geniet van een aantal van de hoogste uren zonneschijn in Nieuw-Zeeland, gemiddeld meer dan 2400 uur per jaar. Daarnaast is de dagelijkse temperatuur variatie groot wat belangrijk is voor de ontwikkeling en het behoud van smaken. Wine Marlborough, de vereniging van lokale wijnboeren, definieert Marlborough als een regio met drie hoofdsubregio's. Elke subregio heeft onderscheidende bodems en klimatologische kenmerken. Nautilus trekt druiven van speciaal geselecteerde locaties in elke subregio om hun diverse smaakcomponenten te benutten om lagen complexiteit aan deze Nautilus Sauvignon Blanc toe te voegen.

Intense Sauvignon Blanc

Nautilus Sauvignon Blanc heeft een bleek strogele kleur en aroma’s van kruisbessen en linde met hints van brandnetel. Zeer zuivere, droge wijn met intents aroma's van passievrucht limoen zeste en hints van vlierbloes. Van de smaak loopt het water je nog meer in de mond, de smakelijke citrus basis is hemels in combinatie met de fruit aroma’s als meloen, passievruchten en citrus. Doordat 2% van het sap op in houten vaten is gefermenteerd en gedurende 5 maanden gerust heeft op de lees is het complete smaakpalet perfect samengekomen tot een prachtige volle frisse sauvignon blanc met een lange afdronk.

Sauvignon Blanc met 90 Parker Punten

Nautilus Sauvignon Blanc 2020 is door Robert Parker beoordeeld met 90 punten
"Marked by ebullient scents of passion fruit and cut herbs, the 2020 Sauvignon Blanc layers those atop a solid base of grapefruit citrus. It's medium-bodied, with a mouthfeel enriched by five months on the lees and a long, silky finish. It's a fine, elegant example of Marlborough Sauvignon Blanc for drinking over the next couple of years."

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Nautilus Estate
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Nautilus Estate

Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker en manager Clive Jones, een hoogopgeleide wijnprofessional. Nautulis Estate bezit een groot aantal wijngaarden welke voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignon-Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Naast de druiven, die afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, werkt Nautilus Estate zeer intensief samen met ‘contractgrowers’.

De gemiddelde jaarproductie van Nautilus Estate is 360.000 flessen, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd naar 20 landen.

Misschien ook interessant