Login en profiteer van extra voordeel
  • Nautilus Chardonnay

Nautilus Chardonnay

Witte wijn uit  MarlboroughNieuw-Zeeland


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 375 Spaarpunten i

De wijn Nautilus Chardonnay is een bijzondere witte wijn. Deze Chardonnay uit Nieuw-Zeeland is stevig van structuur en heeft een complexe waaier aan aangename aroma’s waarin citrus, kamperfoelie en noga naar voren komen. De smaak is goed aanwezig met diepgang en een aanhoudende afdronk. Jong gedronken is deze Nautilus Chardonnay is licht mineralig en zal met de tijd een meer romige textuur ontwikkelen. (Wijn kan 3 tot 5 jaar bewaard worden).

Wijn- Spijs advies: aperitief, gevogelte (kwartel), risotto, vis

Bekroningen: 

  • Nautilus Chardonnay 2015: Decanter 95 punten, gouden medaille

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Nautilus Estate
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Nautilus Estate

Het bedrijf staat onder leiding van wijnmaker en manager Clive Jones, een hoogopgeleide wijnprofessional. Nautulis Estate bezit een groot aantal wijngaarden welke voornamelijk zijn beplant met de druivensoorten Sauvignon-Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. Naast de druiven, die afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, Awatere River Vineyard, Opawa Vineyard en Renwick Vineyard, werkt Nautilus Estate zeer intensief samen met ‘contractgrowers’.

De gemiddelde jaarproductie van Nautilus Estate is 360.000 flessen, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd naar 20 landen.

Misschien ook interessant