• Museum Real Reserva

Museum Real Reserva

Museum Real Reserva heeft een delicaat geroostert aroma met een vleug van specerijen en een hint van drop, rood fruit en wilde bessen, balsamico en mineralen nuances. Deze komen allen samen in een perfect rijp en complex aroma van de wijn. De smaak is delicaat, subtiel en elegant bij aanvang, vol en soepel van smaak met gepolijste taninnes, bol en romig zacht. De Museum Reserva rolt soepel door de mond en is vol van verschillende sensaties en heeft een lang aanhoudende afdonk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
18,50
Ontvang 54 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Finca Museum hier >

Uitgebreide omschrijving

De Museum Real Reserva van Finca museum wordt gemaakt van 100% Tempranillo (tinta del pais) die afkomstig zijn van zeer oude 70 jarige wijnstokken. De karakteristieken van deze druif in combinatie met het zware klimaat, grote dag en nacht temperatuur verschillen in de zomer, erg strenge en lange winters met vorst tot in het voorjaar, geven de druiven de gelegenheid om tot een optimale kwaliteit te komen voor deze Museum Real Reserva.

De wijn rijpt 24 maanden op nieuwe Frans-eiken vaten in ideale temperatuur en vochtigheids omstandigheden. Na het bottelen verblijft de fles minimaal 12 maanden rusten in de flessen kelder voordat de fles gelabeld worden.

Museum Real Reserva heeft een delicaat geroosterd aroma met een vleug van specerijen en een hint van drop, rood fruit en wilde bessen, balsamico en mineralen nuances. Deze komen allen samen in een perfect rijp en complex aroma van de wijn. De smaak is delicaat, subtiel en elegant bij aanvang, vol en soepel van smaak met gepolijste tannines, bol en romig zacht. De Museum Reserva rolt soepel door de mond en is vol van verschillende sensaties en heeft een lang aanhoudende afdronk.

Passend bij: rood vlees, wild, Grillades, Vederwild, Fazant, patrijs of kwartel, Haarwild, haas, ree, hert, konijn, Patés.
Bekroning Museum Real Reserva 2009 : 91 Parker punten

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Finca Museum
Druivensoort Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Cigales
Inhoud fles(cl)75

Finca Museum

Barón de Ley, een wijnproducent uit de Rioja, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales wijn te gaan maken. Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, stond voorheen bekend om zijn fruitige, frisse rosé. Al snel bleek dat de tinta del país uit Cigales ook heel geschikt was voor rode wijn. In 1997 richtte hij de Finca Museum op en in 1999 kwam de eerste wijn op de markt.

Cigales ligt grofweg aangegeven tussen Ribera del Duero en de grens met Portugal in. De wijngaarden van Museum bevinden zich in de Ribera del Pisuerga-zone en zijn op 700 à 800 meter hoogte aangeplant. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot. Dat brengt risico's met zich mee, maar biedt ook mogelijkheden voor de verhoging van de kwaliteit. De warmte van overdag wordt vastgehouden in de grindachtige toplaag van de zand- en kalkrijke-kleibodem en tijdens de koele nachten weer afgegeven. Zo blijft de temperatuur uiteindelijk redelijk constant en verloopt het groeiproces gelijkmatig.

Misschien ook interessant