• Montes Reserva Sauvignon Blanc

Montes Reserva Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc van Montes, met zijn typische stuivende aroma’s van kruisbes, tropisch fruit en perzik, heeft een bleekgele kleur en intense, zuivere geuren. Een elegante wijn met een fraai uitgebalanceerde smaak.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
7,95
Ontvang 21 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Montes hier >

Uitgebreide omschrijving

De wijngaarden zijn gelegen in de Curicó Valley op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel en hebben een oppervlakte van 85 hectare. De bodem is van oorsprong vulkanisch, gedeeltelijk klei en gedeeltelijk alluviaal. De ondergrond is rotsachtig. 

De Sauvignon Blanc van Montes, met zijn typische stuivende aroma’s van kruisbes, tropisch fruit en perzik, heeft een bleekgele kleur en intense, zuivere geuren. Een elegante wijn met een fraai uitgebalanceerde smaak. De wijn wordt modern gemaakt in grote roestvast stalen tanks en niet in houten vaten om de fruitigheid en frisheid van de Sauvignon te accentueren.

Te serveren als aperitief of bij schaal- en schelpdieren en visgerechten. Probeer deze wijn ook eens bij geitenkazen. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Chili
Wijnstreek Casablanca Valley
GeurKruisbes en perzik
SmaakIntense, zuivere witte wijn
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Montes

Het Chileense wijnhuis Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Klik hier voor meer info over dit Chileense wijnhuis Viña Montes >>