• Montes Purple Angel 2017

Montes Purple Angel 2017

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
59,95

Deze 2017 vintage van Montes Purple Angel heeft die typische diepe karmijn rode kleur. Het aroma van deze rode wijn is complex met uitgesproken zwart fruit als bramen, zwarte bessen, gedroogde pruimen en geconfijt fruit. Ook de getoaste aroma's en tonen van noten, zoete specerijen en vanille zijn mooi aanvullend aanwezig. Al deze aroma's komen mooi samen in de smaak van deze volle wijn met lange afdronk.

De wijngaarde is gelegen op de hellingen van Apalta in Colchagua (Central Valley) aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Druiven zijn deels uit La Finca de Apalta Estate, van de Archangel Estate en Colchagua Valley. 

Voor de  Montes Purple Angel 2017 zijn de druiven met de hand geplukt en worden nauwkeurig geselecteerd na het onstelen. Alle druiven die niet rijp genoeg of juist te rijp of verdroogd zijn worden weggehaald. Na het kneuzen vind een koude maceratie plaats van 5 tot 7 dagen. Hierna wordt een selectie gisten toegevoegd voor de fermentatie. Deze duurt 12 - 15 dagen. Na de fermentatie blijft de wijn rusten met de schilletjes erbij en wordt de verdere smaakontwikkeling goed in de gaten gehouden. Zodra de smaakintensiteit optimaal is wordt de wijn gescheiden van de schilletjes. 80% van de wijn wordt op nieuwe Frans eiken vaten op geslagen en de overige 20% rijpt op 2 en 3 jaar oude vaten. Men laat de wijn 16 tot 18 maanden op de houten vaten rijpen.

Deze mooie volle wijn past uitstekend bij rood vlees of wild met een pittige saus. Kaas tip: Bleu de Causses, een heerlijke blauwader kaas met een pikante smaak of een krachtige wildzwijn salami met zwarte truffel. Ook heerlijk in combinatie met pure chocolade.

We bevelen het wel aan deze wijn een uur van de voren de decanteren!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Carménère
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOpleggen tot makkelijk 10 jaar
Maximum aantal6