• Montes Alpha Series Pinot Noir

Montes Alpha Series Pinot Noir

De Montes Alpha Pinont Noir is een sappige robijnrode wijn met intense geuren van aardbeien en bloemen. Een zuivere en zachte smaak in deze wijn. De wijn is levendig en harmonieus met een zuivere en goed uitgebalanceerde smaak. Mooie zachte en ronde tannine. In de afdronk is de houtrijping subtiel aanwezig.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
13,95
Ontvang 249 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Montes hier >

Uitgebreide omschrijving

De bodem van de wijngaarde is arm en met beperkt organisch materiaal. De combinatie van verkoelende wind uit de oceaan en Andes én de breedtegraad zorgt voor perfecte rijping van de druiven. De wijn wordt traditioneel gemaakt en 60% van de druiven ondergaat een rijping van 12 maanden op frans eiken vaten.

De Montes Alpha Pinot Noir is een sappige robijnrode wijn met intense geuren van aardbeien en bloemen. Zuiver en zacht, levendig en harmonieus met een zuivere en goed uitgebalanceerde smaak. Mooie zachte en ronde tannines. In de afdronk is de houtrijping subtiel aanwezig.

Tip: Drink deze Alpha Pinot Noir bij een mooi stuk kalfsvlees met een heerlijke Marsalaroomsaus.

Passend bij: aperitief, gevogelte, lamsvlees, pasta, salades.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Chili
Wijnstreek Aconcagua Valley
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Montes

Het Chileense wijnhuis Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Klik hier voor meer info over dit Chileense wijnhuis Viña Montes >>