• Montes Alpha Series Malbec

Montes Alpha Series Malbec

Deze Montes wijn heeft tonen van viooltjes en rood fruit. In de mond weelderige tannine, robuust maar toch fris. Daarbij geeft het beetje Cabernet Sauvignon in deze wijn structuur en complexiteit aan de natuurlijke zoetheid en zachtheid van de Malbec druif.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
13,95
Ontvang 249 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Montes hier >

Uitgebreide omschrijving

De druiven zijn voor het merendeel afkomstig van de nu beroemde "La Finca de Apalta" Estate in de Apalta Valley, deze wijngaard staat erom bekend de beste wijngaard in Chili te zijn voor rode wijnen, en van Marchique Estate. 45% van de Malbec druiven zijn afkomstig van het Marchique Estate en 45% van de Malbec druiven zijn afkomstig van het Apalta Estate. De overige 10% bestaat uit Cabernet Sauvignon van Apalta.

De wijn ondergaat een lichte filtratie. 60% van de wijn heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De Apalta wijngaarden geven elegante wijnen met rijp fruit en zachte, stevige tannines terwijl de Marchique wijngaard koeler is. Dat geeft deze wijn tonen van viooltjes en rood fruit. In de mond weelderige tannine, robuust maar toch fris. De Cabernet Sauvignon geeft structuur en complexiteit aan de natuurlijke zoetheid en zachtheid van de Malbec druif.

Deze Montes Alpha Malbed is zeer aan te bevelen in combinatie met eendenborst, lamsvlees en pasta's met pesto. De wijn is nu op dronk, maar kan ook nog 10 jaar worden opgelegd.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Malbec
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDe wijn is nu op dronk, maar kan ook nog 10 jaar worden opgelegd.
Minimum aantal6

Montes

Het Chileense wijnhuis Viña Montes S.A. werd opgericht in 1988 door vier partners met allen jaren ervaring in de kunst van het wijnmaken en de wijnhandel. Zij hadden de ambitie om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen met wijnmaker Aurelio Montes als trots boegbeeld.

Klik hier voor meer info over dit Chileense wijnhuis Viña Montes >>