• Montes Alpha 'M' 2012

Montes Alpha 'M' 2012

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 159 Spaarpunten i
53,95

De wijngaarden wijn gelegen op de hogere hellingen van Apalta vallei in een van de beste micro-klimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte.

De druiven worden handmatig geoogst. Na een zorgvuldige selectie van alleen het beste fruit wordt de wijn traditioneel gemaakt. De wijn krijgt een lagering van 18 maanden op Franse nieuwe eiken vaten.

De Montes Alpha 'M' is intens robijnrood van kleur. In de smaak hint van rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfekte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken.

Decanteren is echt gewenst bij deze bijzondere wijn. Heerlijk bij rijke vleesgerechten, rood vlees, wild en rijke belegen kaassoorten. De wijn is nu op dronk maak kan opgelegd worden tot 10 jaar na oogstjaar.

Passend bij: kaas, rood vlees, wild.

96 punten Wine Spectator - 92 punten Parker.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
GeurZwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen
SmaakPrachtige , volle en stevige wijn
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOpleggen tot 10 jaar na oogstjaar
Maximum aantal2

Misschien ook interessant