• Montes Alpha 'M' 2012

Montes Alpha 'M' 2012

Rode wijn uit  Colchagua ValleyChili


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 159 Spaarpunten i
53,95

Montes Alpha 'M' 2012

De Montes Alpha 'M' is intens robijnrood van kleur. In de smaak hint van rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfekte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken.

Beste fruit uit micro klimaat

De wijngaarden wijn gelegen op de hogere hellingen van Apalta vallei in een van de beste micro-klimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte. De druiven worden handmatig geoogst. Na een zorgvuldige selectie van alleen het beste fruit wordt de wijn traditioneel gemaakt. De wijn krijgt een lagering van 18 maanden op Franse nieuwe eiken vaten.

Montes Alpha 'M' 2012 uitstekend beoordeeld

Deze 2012 vintage van Montes Alpha 'M' is door de bekende wijnrecensenten uitstekend beoordeeld. Deze wijn ontving van La Cav 96 punten, van James Suckling 95 punten, van Wine Enthusiast 93 punten, van Robert Parker 91 punten en van Wine Spectator 90 punten. De tijd heeft deze wijn echt goed gedaan en het is dan ook echt een grandioze wijn geworden. Decanteren is echt gewenst bij deze bijzondere wijn. Heerlijk bij rijke vleesgerechten, rood vlees, wild en rijke belegen kaassoorten. De wijn is nu op dronk maak kan opgelegd worden tot 10 jaar na oogstjaar.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Montes
Druivensoort Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidOpleggen tot 10 jaar na oogstjaar
Alcohol14.5%
Maximum aantal1

Misschien ook interessant