• Monterre Viognier

Monterre Viognier

De Monterre Viognier heeft een bouquet van zacht fruit en florale tonen. Het is een droge witte wijn met een frisse en fruitige smaak.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 18 Spaarpunten
6,30

Uitgebreide omschrijving

De Monterre Viognier heeft een bouquet van zacht fruit en florale tonen. Het is een droge witte wijn met een frisse en fruitige smaak. Heerlijk als aperitief en bij lichte gerechten.

Passend bij: aperitief, salades, vis, Lichte vleesgerechten, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Viognier
Wijnland Frankrijk
GeurDeze toegankelijke wijn heeft een bloemig boeket van zacht fruit.
SmaakDe Monterre Viognier is een droge witte wijn met een frisse en fruitige smaak.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.