• Monterre Sauvignon Blanc

Monterre Sauvignon Blanc

De Monterre Sauvignon Blanc is een droge, frisse witte wijn met intense aroma's van limoen, passievruchten en grapefruit. 

 

 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 111 Spaarpunten
6,30

Uitgebreide omschrijving

De Monterre Sauvignon Blanc is een droge, frisse witte wijn met intense aroma's van limoen, passievruchten en grapefruit. 

De wijn is goed uitgebalanceerd. De sinds 1987 bestaande herkomstbenaming vin de pays d'oc is het franse antwoord op het succes van de nieuwe wijnlanden en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste productiegebied van landwijnen. Het eerlijke karakter en de herkenbaarheid door de druifvermelding slaan aan. De Monterre Sauvignon Blanc is zo'n wijn. Het is een droge, frisse wijn met een krachtige neus.

Passend bij: aperitief, salades, schaal- en schelpdieren, vis.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurDe Monterre Sauvignon Blanc is een frisse witte wijn met intense aroma's van limoen, passievruchten en grapefruit.
SmaakDe Monterre Sauvignon Blanc is een bijzonder goed uitgebalanceerde wijn met intense aroma's van limoen, passievruchten en grapefruit.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.