• Monterre Chardonnay

Monterre Chardonnay

Deze Chardonnay is lichtgeel van kleur. Appel, peer en citrus en een vleug exotisch fruit komen in de geur en smaak voor. De wijn is fris en heeft een ronde afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 111 Spaarpunten
6,30

Uitgebreide omschrijving

Deze Chardonnay is lichtgeel van kleur. Appel, peer en citrus en een vleug exotisch fruit komen in de geur en smaak voor. De wijn is fris en heeft een ronde afdronk.

Het wijnproductieproces onder lage temperaturen zorgt voor de licht geel, briljantachtige kleur met een fijn, droog maar fruitig bouquet.

Passend bij: Asperges, schaal- en schelpdieren, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
GeurDeze fruitige Chardonnay geurt naar citrus en exotisch fruit.
SmaakDeze frisse Monterre Chardonnay kent de smaken van appel, peer en citrus en een vleug exotisch fruit en heeft een ronde afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.