• Montello E Colli Asolani Brut Spumante doc

Montello E Colli Asolani Brut Spumante doc

Mousserende wijn uit  VenetoItalië


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 195 Spaarpunten i
10,95

Een juweel onder de mousserende wijnen van Rive della Chiesa deze Prosecco Spumante doc. Gemaakt van de beste Glera druiven die met de hand zijn geplukt. Dankzij een rigoureuze selectie gedurende de oost vertegenwoordigt deze spumante de perfecte combinatie tussen het aangename "jeugdige" van de Glera druif de alcohol en mineralen. (die enkel komen van gronden zeer rijk aan mineralen zoals de Montello heuvels)

In de smaak tref je appel, exotisch fruit en wilde bloemen aan, geconcentreerd van smaak met een lange finish.

Passend bij: apperitief, dankzij het solide karakter kan gedurende diner gedronken worden.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Wijnhuis Rive Della Chiesa
Druivensoort Prosecco
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Rive Della Chiesa

De eerste wijngaarde die werd gekocht door de familie Gasparetto ligt vlakbij een oude landelijke kerk "Rive Della Chiesa," een naam ontdekt in de oude documenten van de kadasters. De familie Gasparetto besloot om de wijnmakerij "Rive Della Chiesa" noemen, daar het voor hen vanzelfsprekend is om hun wijnen de naam te geven van het land waar hij vandaan komt.

De Rive Della Chiesa wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van "Montello", een kleine heuvel in de provincie Treviso. Deze uitbundige en weelderige groene heuvel is bedekt met beboste gebieden, woonhuizen, kleine boerderijen afgewisseld met weilanden, wijngaarden en privé villa's. De Montello heuvel is-al eeuwenlang bewoond vanwege haar geïsoleerde ligging en rust.