• MiP Classic Rosé 2019 Magnum

MiP Classic Rosé 2019 Magnum

Rosé wijn uit  ProvenceFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 96 Spaarpunten i
32,25

MiP Classic Rosé 2019 in magnum formaat! Een heel licht getinte Provence rosé met een strelend en explolsief aroma. Je ruikt witte bloessem en klein geel fruit. De smaak van deze rosé is vol finesse met nuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes. Een heerlijk knisperend en verfrissende rosé!

MiP Classic Rosé 2019 is een perfect aperitief of serveer deze rosé bij een lichte maaltijd zoals een salade of gegrilde gamba's. Past ook bij Provencaalse gerechten of een puur gegrilde mediterrane vis.
De MiP Classic Rosé 2019 is nu op dronk en kan je zo'n 2 jaar bewaren. Serveertemperatuur: 8 - 10°C

Waar komt de MiP Classic Rosé 2019 vandaan?
Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. Hier heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem rond het domein is gevormd uit rode kleigrond vol stenen, leem en kalkrijk zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s.

In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 8ste keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole.

De druiven ( cinsault, syrah en grenache) worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt. Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Guillaume & Virginie Philip
Druivensoort Cinsault
Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Provence
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%