Login en profiteer van extra voordeel
  • Masca del Tacco Susumaniello

Masca del Tacco Susumaniello

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i

Masca del Tacco Susumaniello

Masca del Tacco Susumaniello heeft een diepe robijnrode kleur met paarse tinten. In de neus geuren van bosbessen en rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen, tabak, aromatische kruiden en een licht pittige sensatie. Elegant en krachtig met rijpe tannine, fruitig, smakelijk en met een lange afdronk.

Susmaniello uit Puglia

Susmaniello is een Pugliaanse druif en heeft overeenkomsten met de Sangiovese. Robijnrood van kleur met paarse tinten. De variëteit was  behoorlijk uit de gratie geraakt bij wijnbouwers maar is sinds 6 september 2003 opgenomen in de lijst van rassen die door de Puglia wijnregio zijn goedgekeurd voor de teelt in het gebied van centraal Murgia. Masca del Tacco maakt er een prachtige elegante en krachtige wijn mee die zeker de moeite is!

Italiaanse rode wijn

Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking. De druiven voor Masca del Tacco Susumaniello zijn met de hand geoogst. Gerijpt in stalen tanks en verschillende soorten houten vaten.

Susmaniello wijn bestellen

De Italiaanse wijnen van de Susmaniello druif zijn hier online op flesjewijn.com te bestellen. We zorgen we ervoor dat de Masca del Tacco Susumaniello goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Masca del Tacco
Druivensoort Susumaniello
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. Nou dat is gelukt de oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. Iets om trots op te zijn! De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.

Misschien ook interessant