• Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria
Actie

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
15,95 11,99

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit Puglia. Heeft een diepe intense robijn rode kleur en volle aroma's van rood fruit als zwarte bessen en aardbeien (jam). Deze fruit tonen worden aangevuld met rozemarijn, viooltjes en humus samen met wat kruiden en vanille. De smaak is in eerste instantie zacht en groeit uit tot een mooie complexe wijn. Vol van smaak en met een lange afdronk. 

Primitivo wijn

De Primitivo druiven rijpen op de schil gedurende 20-30 dagen onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens nog 3-6 maanden in Franse vaten. Lu Rappaio is lokaal dialect en betekend "de tros" m.a.w. een wijn van trossen Primitivo druiven die afkomstig zijn uit de DOC Manduria in Puglia. Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben.

Wijn- spijs advies voor bij Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria is heerlijk om zo te drinken als je van de vollere wijnen houdt. Daarnaast is deze rode wijn natuurlijk ook bijzonder smaakvol bij pittige kazen, pasta met rode sauzen, ragout, rood vlees en wild.

Awards Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo di Manduria

2014 > Gold Medal Berliner Wine Trophy
2015 > Gold Medal Berliner Wine Trophy
2016 > 97 points Luca Maroni | Gold Medal Mundus Vini
2017 > Silver Medal Mundus Vini | Silver Medal Berliner Wine Trophy | 97 points Luca Maroni | Gold Medal Asia Wine Trophy
2018 > 97 points Luca Maroni

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Masca del Tacco
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. Nou dat is gelukt de oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. Iets om trots op te zijn! De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.

Misschien ook interessant