• Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva is zacht en fruitig. Aroma's van rood fruit, kruiden en hout zijn perfect in balans. In de smaak kruidige tonen en vanille, tabak, hout en cacao.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 57 Spaarpunten
19,95

Uitgebreide omschrijving

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva is zacht en fruitig. Aroma's van rood fruit, kruiden en hout zijn perfect in balans. In de smaak kruidige tonen en vanille, tabak, hout en cacao. De naam Lu Ceppu betekend "wijnstok” en dit verwijst naar de oude Negroamaro bush vines waar de wijn van gemaakt wordt. 

97 punten luca Marconi, 16.5 punten Janice robinson
Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva past perfect bij  lamsvlees, pasta's met volle sauzen, gegrild rood vlees, wild en kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Puglia
Masca del Tacco
Druivensoort Negroamaro
Wijnland Italië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. Nou dat is gelukt de oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. Iets om trots op te zijn! De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.

Puglia

Het wijngebied Puglia (ofwel Apulië) beslaat de hele"hak van de laars" van Italië. Het is een van de grootste wijnproducerende wijngebieden van Italië en het wijngebied is de laatste jaren in opkomst. Puglia is een relatief langgerekt gebied: het bestrijkt maar liefst 400 kilometer langs de Adriatische kust. Het landschap is gevarieerd, met half vlak land en half heuvels. Hoewel Puglia relatief onbekend is, is het de belangrijkste wijnstreek van het zuiden. De kwaliteitswijnen van meer dan 20 DOC's leveren slechts een klein aandeel (3 %) van het totale volume. Het grootste aandeel bestaat uit bulkwijnen. Toch is Puglia het wijngebied waar het meeste gebeurt. De veranderingen zijn enorm door de introductie van moderne temperatuurgestuurde vinificatiemethoden. Door deze investeringen is het mogelijk wijnen te maken die in de smaak vallen bij de moderne wijndrinker. Vooral de primitivodruif staat hier garant voor uitstekende, intense rode wijnen.