Login en profiteer van extra voordeel
  • Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva is zacht en fruitig. Aroma's van rood fruit, kruiden en hout zijn perfect in balans. In de smaak kruidige tonen en vanille, tabak, hout en cacao.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
19,95
Ontvang 57 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Masca del Tacco hier >

Uitgebreide omschrijving

Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva is zacht en fruitig. Aroma's van rood fruit, kruiden en hout zijn perfect in balans. In de smaak kruidige tonen en vanille, tabak, hout en cacao. De naam Lu Ceppu betekend "wijnstok” en dit verwijst naar de oude Negroamaro bush vines waar de wijn van gemaakt wordt. 

97 punten luca Marconi, 16.5 punten Janice robinson
Masca del Tacco Lu Ceppu Salice Salentino Riserva past perfect bij  lamsvlees, pasta's met volle sauzen, gegrild rood vlees, wild en kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Masca del Tacco
Druivensoort Negroamaro
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal2

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. Nou dat is gelukt de oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. Iets om trots op te zijn! De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.