• Masca del Tacco l'Uetta Fiano Puglia
Actie

Masca del Tacco l'Uetta Fiano Puglia

Witte wijn uit  PugliaItalië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
15,95 11,99

Masca del Tacco l'Uetta Fiano Puglia

In de geur heeft deze Masca del Tacco L'uetta Fiano indrukken van geel fruit zoals mandarijn, abrikozen en perziken maar ook kleine nuances van peer en meloen. De fruitige geur zet zich voort in de smaak van deze witte Masca del Tacco. De smaak is mild droog met een dikke structuur, veel intense smaken van geel en wit fruit met achter op de tong een klein beetje mineralen en witte bloemen.

Witte wijn uit Puglia

De naam L'uletta staat voor “kleine druif”. Deze unieke witte wijn uit Puglia is volledig gemaakt van Fiano druiven (een kleine druif met dikke schil, weinig sap dus concentratie). De Fiano druiven doen het erg goed in deze omgeving want hij krijgt voldoende zon uren maar ook de frisse wind van de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Hierdoor is Masca del Tacco L'uetta Fiano goed te combineren met antipasti, kip, vis, schaal- en schelpdieren en pasta.

8.5 van de Grote Hamersma

"Lollige buikfles. Heeft de buik vol van abrikozenschilletjesbitterruwheid, mandarijnenmandje, kruidenbuiltje en een citruskwinkslag. Spannend? Zeker. Dit jaar mede met dank aan de inzet van wat ananas en gember. "

Masca del Tacco l'Uetta Fiano online bestellen

Wil je van deze bijzonder smaakvolle witte wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Masca del Tacco l'Uetta Fiano te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Masca del Tacco
Druivensoort Fiano
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Vanaf 2012 wordt de naam gewijzigd in Masca del Tacco en fors geïnvesteerd in onder andere geavanceerde apparatuur en innovatieve productietechnieken, teneinde de kwaliteit van de wijn te verbeteren, zonder ooit het traditionele karakter te veranderen. Nou dat is gelukt de oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. Iets om trots op te zijn! De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.

Misschien ook interessant