• Marques de Caceres Reserva

Marques de Caceres Reserva

Rode wijn uit  RiojaSpanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Marques de Caceres Reserva

Marques de Caceres Reserva heeft een mooie dichte en donkere robijn rode kleur. Bij het inschenken komt je een geraffineerd en complex aroma tegemoet met een hint van kersen, mooi verweven met vanille en zachte geroosterde geuren. De smaak van deze bekende Reserva is mooi in balans waarbij de zijde zachte tannines heerlijk combineren met de aangename body van deze Rioja. 

Hand geplukt en hout gerijpt

Marques de Caceres Reserva is een blend van 90% Tempranillo en de overige 10% bestaat uit garnacia en graciano. De tempranillo zorgt voor een fijn en subtiel karakter. Garnacha levert een mooie rondeur en graciano peperigheid en wat frisse zuren. De druiven worden met de hand geplukt waarbij voor elk perceel en elke variëteit nauwkeurig het optimale oogstmoment wordt bepaald. Het principe van Reserva in de Rioja is dat de wijn minimaal 20 maanden op vat rijpt en aansluitend 2 jaar op fles. Daardoor krijgt hij een voornaam, licht gerijpt karakter. Maar dat is niet het enige. Het is daarnaast gebruikelijk dat de producent de mooiere druiven gebruikt voor de Reserva. Want alleen een wijn met voldoende kracht en fruit kan een lange vatrijping ‘overleven’ en toch ook nog een fruitig karakter behouden. Na botteling rijpt de wijn nog 18 tot 24 maanden op fles voor hij op de markt wordt gebracht. Hij is dan klaar om gedronken te worden, maar kan ook nog een aantaal jaar worden bewaard.

Marques de Caceres Reserva online bestellen

Voor Marques de Caceres is de Reserva een wijn die geldt als een van de vlaggenschepen van het huis. Het is een wijn die in alle opzichten schittert door zijn kwaliteit. Het is een prachtige Rioja om zo van te genieten maar past zeker bij een diversiteit aan mooie gerechten, denk aan een gegrilde entrecôte, een braadstuk uit de oven of mooi stoofvlees of combineert mooi met wild, zoals eend of wild zwijn. Wil je van deze Reserva van Marques de Caceres thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Marques de Caceres Reserva te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Marques de Caceres
Druivensoort Graciano
Grenache
Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75

Marques de Caceres

Bodegas Marqués de Cáceres in 1970 opgericht door Enriques Forner, in samenwerking met de Franse wijnmaker Emile Peynaud, in Cenicero in de fameuze Rioja Alta wijnregio en is het meest bekende kwaliteitswijnmerk in Spanje en het meest gerenommeerde Riojamerk wereldwijd! Enriques Forner’s dochter, Cristina, heeft inmiddels het familiebedrijf overgenomen. 

Het wijnbedrijf wordt momenteel bijgestaan door ’s werelds topwijnmaker Michel Rolland, geroemd om onder meer de grote wijnen uit de Bordeaux, met name Pomerol. Hij voorziet Marqués de Cáceres van de nodige adviezen om de hoge kwaliteit van de wijnen te kunnen waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

Door de hoge ligging in Rioja Alta profiteert Marqués de Cáceres van een relatief koel microklimaat, wat resulteert in Tempranillo en Viura van hoge kwaliteit. De druiven die zij verbouwt zijn hoofdzakelijk de Tempranillo voor rode wijn en de Viura voor witte wijn. Alleen de beste druiven komen in aanmerking voor de Marqués de Cáceres wijnen. De wijngaarden van Marques de Caceres liggen om en nabij Cenicero in de Rioja Alta, het beste stukje wijnland van Spanje. Het overgrote deel is beplant met de Tempranillo (nauw verwand aan de Cabernet), de Garnacha (Grenache) en de inheemse Gracianodruiven. Voor de witte wijnen groeien hier de edele rassen als Viura en Malvasia. Doordat de bodega's van Marques de meeste druiven van de wijnboeren kopen kunnen ze een strenge selectie toepassen. Alleen de beste druiven zijn goed genoeg. In slechte jaren maakt de Marques geen wijn. (zelfs Mouton Rothschild selecteert niet meer zo streng!). In moeilijke jaren als 1977 en 1979 maakte de Marques bijvoorbeeld geen Crianza's of Reserva's.

De rode wijnen blinken uit in grote expressie van fruit en de perfecte balans verkregen door lagering in jonge Franse eikenhouten vaten en een verder rijping op fles. Deze wijnen zijn geconcentreerd, hebben een goede structuur met elegantie en finesse. De bodega is ook toonaangevend voor haar witte –en rosé wijn. Deze wijnen krijgen, in tegenstelling tot andere traditionele witte en rosé Rioja’s geen houtopvoeding en zijn daardoor revolutionair voor de Rioja-streek. Het resultaat: fris en jong met levendig, rijk en soepel fruit.

De laatste jaren heeft Marqués de Cáceres flink geïnvesteerd in moderne apparatuur voor de druivenselectie en vinificatie. Dit heeft geresulteerd in twee rode topwijnen Gaudium en MC, wijnen die de hoogste expressie weerspiegelen van deze regio. Innovaties op het gebied van witte wijnen zijn er ook. Zo boekte Marqués de Cáceres recentelijk de nodige successen met haar Antea Blanco Fermentado en Barrica, korte tijd gerijpt op Frans eikenhout en Satinela, een halfzoete, jonge en fruitige wijn gemaakt van laat geoogste druiven.

Momenteel produceert het bedrijf een negental Rioja’s (vijf rode, één rosé en 3 witte) in haar indrukwekkende wijnmakerij. Mocht u op zoek zijn naar een van de Marques de Caceres wijnen de momenteel niet op onze site staan neem dan contact met ons op. Wist u trouwens dat Marques de Cáceres het favoriete wijnmerk was van ZKH Prins Bernhard?

Marqués de Cáceres heeft perfectie hoog in het vaandel staan en streeft daardoor nóg hogere kwaliteit van haar wijnen na. Zij is niet voor niets het meest bekende kwaliteitswijnmerk in Spanje en het  meest gerenommeerde Riojamerk wereldwijd!

Misschien ook interessant