• Marques de Caceres Reserva

Marques de Caceres Reserva

Mooi glas rood, helemaal gemaakt op finesse, met een goede toasting. Aardbeien en rode kersen in de geur, in combinatie met een fijne vanilletoon. In de smaak lekker stevig, met mooi vanille, rijp en krachtig, met wat mooi afgeronde tannine. Een wijn met een voornaam karakter, die verleidt door een combinatie van hout en fruit.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
16,49
Ontvang 48 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Marques de Caceres hier >

Uitgebreide omschrijving

Mooi glas rode wijn, helemaal gemaakt op finesse, met een goede toasting. Aardbeien en rode kersen in de geur, in combinatie met een fijne vanilletoon. In de smaak lekker stevig, met mooi vanille, rijp en krachtig, met wat mooi afgeronde tannine. Een wijn met een voornaam karakter, die verleidt door een combinatie van hout en fruit.

Voor Marqués de Cáceres is de Reserva een wijn die geldt als een van de vlaggenschepen van het huis. Het is een wijn die in alle opzichten schittert door zijn kwaliteit. Het principe van Reserva in de Rioja is dat de wijn minimaal 6 maanden op vat rijpt. Daardoor krijgt hij een voornaam, licht gerijpt karakter. Maar dat is niet het enige. Het is daarnaast gebruikelijk dat de producent de mooiere druiven gebruikt voor de Reserva. Want alleen een wijn met voldoende kracht en fruit kan een lange vatrijping ‘overleven’ en toch ook nog een fruitig karakter behouden. De belangrijkste druif in deze wijn is de tempranillo, die 85% van de blend uitmaakt. Hij zorgt voor een fijn en subtiel karakter. Garnacha levert een mooie rondeur en graciano peperigheid en wat frisse zuren. Dit is een Rioja Reserva volgens het boekje, gemaakt op basis van druiven van hoge kwaliteit. Na botteling rijpt de wijn nog 18 tot 24 maanden op fles voor hij op de markt wordt gebracht. Hij is dan klaar om gedronken te worden, maar kan ook nog even worden bewaard.

Wijn/Spijs: Heerlijk bij een gegrilde entrecôte, een braadstuk uit de oven of mooi stoofvlees’. Combineert mooi met wild, zoals eend of wild zwijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Marques de Caceres
Druivensoort Graciano
Grenache
Tempranillo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rioja
Inhoud fles(cl)75

Marques de Caceres

Marques de Caceres is een van de wijnhuizen die de beste Rioja's ter wereld produceerd. De wijngaarden van Marques de Caceres liggen om en nabij Cenicero in de Rioja Alta, het beste stukje wijnland van Spanje. Het overgrote deel is beplant met de Tempranillo (nauw verwand aan de Cabernet), de Garnacha (Grenache) en de inheemse Gracianodruiven. Voor de witte wijnen groeien hier de edele rassen als Viura en Malvasia.

Doordat de bodega's van Marques de meeste druiven van de wijnboeren kopen kunnen ze een strenge selectie toepassen. Alleen de beste druiven zijn goed genoeg. In slechte jaren maakt de Marques geen wijn. (zelfs Mouton Rothschild selecteert niet meer zo streng!). In moeilijke jaren als 1977 en 1979 maakte de Marques bijvoorbeeld geen Crianza's of Reserva's.

Klik hier voor meer informatie over Bodegas Maruqes de Cáceres >>

Misschien ook interessant