• Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Trocken Spätlese

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Trocken Spätlese

Heerlijk zoete witte wijn. Aroma's van perzik, abrikoos, roze grapefruit en vuursteen. Weelderige mineralen, complexiteit en een verfijnde, verfrissende, lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 447 Spaarpunten
24,95

Uitgebreide omschrijving

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van oude percelen, waarvan sommige wijnstokken tot 100 jaar oud zijn. De bodem bestaat uit vele lagen complexe mineralen, waaronder een zeer kenmerkende leisteen. Binnen deze zeer bekende kleine percelen (slechts 20 hectare) bezit Markus Molitor momenteel de meeste grond. Het gebied is erkend als 1 van de beste wijngebieden langs de midden-Moezel.    

De druiven worden geoogst in november. 100% gezonde druiven worden zachtjes gekneusd en ondergaan macération gedurende een aantal uren op de druivenschillen. Daarna ondergaat het most een spontane fermentatie in grote houten vaten. De wijn wordt nog lang opgelegd in roestvrijstalen tanks, wat resulteert in een mooie fruitige wijn die goed in balans is.

Deze Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Trocken Spätlese is een heerlijke fruitige witte wijn. Aroma's van abrikozen, necatarine en gedroogde perzik. Mooie balans tussen zoet en zuur. Sappige, intense wijn met een lange afdronk.

Aanbevolen bij salades met kip, rode ui, groene peper en mint, maar ook bij sorbets of gebakken banaan.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDe wijn kan nog worden bewaard tot 2025.
Minimum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.