• Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Fruchtsuss Kabinett

Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Fruchtsuss Kabinett

Heerlijk zoete witte wijn met aroma's van perzik, abrikoos, roze grapefruit en vuursteen en een verfrissende, lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
15,95
Ontvang 285 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Markus Molitor hier >

Uitgebreide omschrijving

De Moezel, samen met de Saar Ruwer vallei zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen. De opbrengst van de gemiddeld 100 jaar oude, niet geënte wijnstokken is ± 20 hl. per hectare. Zeer traditionele vinificatie en 100% natuurlijk. Hand geplukte druiven.

De Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Riesling Fruchtsuss Kabinett is een heerlijk zoete witte wijn met aroma's van perzik, abrikoos, roze grapefruit en vuursteen en een verfrissende, lange afdronk.     

Erg lekker  bij Aziatische gerechten, bijvoorbeeld kip met limoensaus.     

Bijzonderheden: Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 45 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel, met een wereldwijde bekendheid. Markus Molitor is de grootste bezitter van de beroemde 'Steillage'b Zeltinger Sonnenuhr.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
GeurWitte wijn met aroma's van perzik, abrikoos, roze grapefruit en vuursteen.
SmaakHeerlijk zoete witte wijn met een verfrissende, lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.