• Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013

Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 222 Spaarpunten i
74,95

Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013 is een karakteristieke zoete (Fruchtsuss) Riesling afkomstig van de bekende stijle leisteen hellingen aan de oever van de moezel rivier. Deze riesling heeft zuivere frisse mineralige aroma's en is vol van smaak met fijne tonen van citrus en frisse zuren. De afdronk is lang en vol  met aangename mineraliteit .

De Hubertuslay wijngaarden waar de riesling druiven vandaan komen kijkt naar het zuiden en bevat donker grijze leisteen die ervoor zorgt dat deze riesling een krachtige mineraliteit heeft. In combinatie met de rijpe fruit tonen vormt dit een bijzondere en delicate wijn.

De druiven zijn begin November geoogst waarbij de 100% gezonde druiven zacht geplet worden en een aantal uren weken met de schillen van druiven. Hierna vind de fermentatie plaats met natuulijke gisten op roestvrijstale tanks. De langdurige rijping op de fijne droesem vormt deze Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** tot een verfijnde fruitige wijn met perfecte balans.

Wijn- spijs advies: Serveer de Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013 bijvoorbeeld bij gebakken ganzenlever met een chutney van ui en appel of een parfait van sinaasappel en basilicum of aarbeien vanille taart.

Serveertemperatuur:
12-14ºC

Awards:
Robert Parker: 97 punten

Houdbaarheid
Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese***  is een wijn met een geweldig potentieel om te bewaren. Deze riesling zal zich gedurende jaren verder ontwikkelen op de fles en kan zeker 20 jaar mee. Tip voor de liefhebbers: het is zeker een prachtige wijn om nu al te drinken maar de ontwikkeling met de jaren zal voor extra gelaagdheid en complexiteit zorgen. Ons advies, koop er een voor nu en een voor later!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol7.5%
Maximum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Volgens Markus Molitor is het tijdstip van - en de werkwijze rond de oogst bepalend voor de kwaliteit van de wijn. De druiven in de wijngaarden van Molitor worden het hele jaar permanent verzorgd en geobserveerd. Tijdens de oogst wordt er al even zorgvuldig met de druiven omgegaan, ze worden dan ook uitsluitend met de hand geplukt. De oogst bij Markus Molitor vindt later in het jaar plaats dan bij de meeste wijnhuizen. De filosofie: druiven die later geoogst worden, zijn het best gerijpt en leveren de mooiste wijnen met een uitstekende zuurgraad en een optimale balans.

Misschien ook interessant