• Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013

Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 222 Spaarpunten i
74,95

Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013 is een karakteristieke zoete (Fruchtsuss) Riesling afkomstig van de bekende stijle leisteen hellingen aan de oever van de moezel rivier. Deze riesling heeft zuivere frisse mineralige aroma's en is vol van smaak met fijne tonen van citrus en frisse zuren. De afdronk is lang en vol  met aangename mineraliteit .

De Hubertuslay wijngaarden waar de riesling druiven vandaan komen kijkt naar het zuiden en bevat donker grijze leisteen die ervoor zorgt dat deze riesling een krachtige mineraliteit heeft. In combinatie met de rijpe fruit tonen vormt dit een bijzondere en delicate wijn.

De druiven zijn begin November geoogst waarbij de 100% gezonde druiven zacht geplet worden en een aantal uren weken met de schillen van druiven. Hierna vind de fermentatie plaats met natuulijke gisten op roestvrijstale tanks. De langdurige rijping op de fijne droesem vormt deze Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** tot een verfijnde fruitige wijn met perfecte balans.

Wijn- spijs advies: Serveer de Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese*** 2013 bijvoorbeeld bij gebakken ganzenlever met een chutney van ui en appel of een parfait van sinaasappel en basilicum of aarbeien vanille taart.

Serveertemperatuur:
12-14ºC

Awards:
Robert Parker: 97 punten

Houdbaarheid
Markus Molitor Kinheimer Hubertuslay Auslese***  is een wijn met een geweldig potentieel om te bewaren. Deze riesling zal zich gedurende jaren verder ontwikkelen op de fles en kan zeker 20 jaar mee. Tip voor de liefhebbers: het is zeker een prachtige wijn om nu al te drinken maar de ontwikkeling met de jaren zal voor extra gelaagdheid en complexiteit zorgen. Ons advies, koop er een voor nu en een voor later!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol7.5%
Maximum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.

Misschien ook interessant