Login en profiteer van extra voordeel
  • Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken is een kristalheldere, frisse witte wijn met aroma's van rijp fruit in combinatie met verse kruiden. In de smaak tonen van steenvruchten en krachtige mineralen. 100% Riesling. De druiven worden handmatig geoogst, vanwege de steile hellingen is machinaal oogsten niet mogelijk. Een ervaren team plukt de druiven laat in het jaar, ook al levert dat een hoger risico op. De voordelen hiervan zijn minder agressieve, rijpere zuren. De druif is rijper en draagt bij aan de structuur van de wijn.

De druiven worden geoogst in oktober. 100% gezonde druiven worden zachtjes gekneusd en ondergaan macération gedurende een aantal uren op de druivenschillen. Daarna ondergaat het most een spontane fermentatie in grote houten vaten. De wijn wordt nog lang opgelegd in roestvrijstalen tanks, wat resulteert in een mooie fruitige wijn die goed in balans is.

Passend bij: gerookte zalm, kleurrijke salades, waldorf salade, aardappelen met peterselie, sushi en Aziatische gerechten schaal- en schelpdieren, vis, Lichte vleesgerechten, Wit vlees, asperges

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDe wijn kan nog worden bewaard tot 2022.

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Volgens Markus Molitor is het tijdstip van - en de werkwijze rond de oogst bepalend voor de kwaliteit van de wijn. De druiven in de wijngaarden van Molitor worden het hele jaar permanent verzorgd en geobserveerd. Tijdens de oogst wordt er al even zorgvuldig met de druiven omgegaan, ze worden dan ook uitsluitend met de hand geplukt. De oogst bij Markus Molitor vindt later in het jaar plaats dan bij de meeste wijnhuizen. De filosofie: druiven die later geoogst worden, zijn het best gerijpt en leveren de mooiste wijnen met een uitstekende zuurgraad en een optimale balans.