• Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Feinherb

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Feinherb

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
14,95

Trocken, halbtrocken, lieblich en süss zijn de meest gekende smaken van Duitse wijnen. Om een oplossing te bieden aan het minder goede imago van de halfdroge wijnen in het buitenland werd later de term “Feinherb” gelanceerd.

De Haus Klosterberg Riesling Feinherb van Markus Molitor is een mooie, fruitige geuren van roze grapefruit, verse perzik en abrikoos. Limoen, witte peper en vuursteen. De subiele lichte zoetheid is mooi in balans met de crispy zuren. Een sappige en verfrissende Riesling, met mooie mineralen in de afdronk.

Smaakt heerlijk bij gerookte zalm, sushi en Aziatische gerechten.

BekroningenL 89 Parker punten

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.

Misschien ook interessant