• Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Rode wijn uit  MoezelDuitsland


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 357 Spaarpunten i
19,95

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir heeft een mooie heldere robijn kleur. Zeer complexe wijn met veel finesse. Aroma's van kersen, bosbessen, cassis, vanille, cacao, peper (wit) en drop. Het zuurgehalte is mooi in balans. De wijn heeft een mooie zachte mondvulling. Complexe en lange finale. Gastronomische wijn.

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel, met een wereldwijde bekendheid.

Passend bij: kaas, wild, Grillades, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Rood
GeurDe wijn heeft aroma's van kersen, bosbessen, cassis, vanille, cacao, peper (wit) en drop.
SmaakDe wijn heeft een mooie zachte mondvulling met een complexe en lange finale.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.