Login en profiteer van extra voordeel
  • Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Blanc is een pure, frisse witte wijn en aromatisch. Elegant, verfijnd en zuiver met een medium volle body. Perfect in balans met volop fruit en leisteen tonen. 

Wijn- en spijsadvies: Heerlijk bij kreeft en krab, lichte groene salade met gebakken champignons en witte balsamico crème.

De pinot blanc druiven worden geoogst in oktober. 100% gezonde druiven worden zachtjes gekneusd en weken gedurende een aantal uren in op de druivenschillen. Daarna vergist de most spontaan in grote houten vaten. De wijn rijpt verder in roestvrijstalen tanks.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Pinot Blanc
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%
Minimum aantal6

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.

Misschien ook interessant