• Markus Molitor Haus Klosterberg Beerenauslese Riesling

Markus Molitor Haus Klosterberg Beerenauslese Riesling

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het wijngoed Haus Klosterberg overnam. Het wijngoed, dat acht generaties terug gaat, heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het bedrijf 38 hectare groot en één van de grootste privé-bezittingen in de Moezel en geniet het ook een grote bekendheid.

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Markus Molitor Haus Klosterberg Beerenauslese Riesling heeft aroma’s van gedroogde perzik, peer, sinaasappelschil, abrikoos en peper. Zeer geconcentreerd, stevig en sappig met romige zuren. Perfecte balans van zoet en zuur. Een lange geconcentreerde finale met smaken van gedroogd fruit en acacia honing. De oogst is in november, waarna de druiven voorzichtig worden gekneusd waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt.

Aanbevolen bij Roquefort , ganzenlever maar ook fruit cake, bittere chocolade en desserts. Deze wijn kan nog makkelijk 30 jaar ouderen.

Bekroningen: 92 punten Wine Spectator

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)37.5
HoudbaarheidDeze wijn kan nog makkelijk 30 jaar ouderen.

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.