Login en profiteer van extra voordeel
  • Markus Molitor Graacher Domprobst Auslese *** Riesling 2005

Markus Molitor Graacher Domprobst Auslese *** Riesling 2005

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.5
Beschikbaarheid: Nog 9 op voorraad
Ontvang 222 Spaarpunten i

Markus Molitor Graacher Domprobst Auslese *** Riesling 2005 is een Klassieke fruitige Riesling met een droge afdronk komt van de beroemde hellingen gelegen aan de Moezel.

Passend bij: vis, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Dessertwijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal9

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.

Misschien ook interessant