• Markus Molitor Alte Reben Riesling

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.5
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i
22,95

Gelegen op de hellingen van de Niedermenniger Herrenberg aan de rivier de Saar. De bodem is steenhoudend en de wijnstokken zijn 50 tot 60 jaar oud.

Door de late oogst is deze wijn mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse. De oogst is in november, waarna de druiven voorzichtig worden gekneusd waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt. Door de late oogst is deze wijn mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse.

Passend bij: aziatische gerechten, wild.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
SmaakMineralig, complex en rijk
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDe wijn is nu op dronk maar kan moeiteloos 20 jaar bewaard worden.
Maximum aantal3

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Volgens Markus Molitor is het tijdstip van - en de werkwijze rond de oogst bepalend voor de kwaliteit van de wijn. De druiven in de wijngaarden van Molitor worden het hele jaar permanent verzorgd en geobserveerd. Tijdens de oogst wordt er al even zorgvuldig met de druiven omgegaan, ze worden dan ook uitsluitend met de hand geplukt. De oogst bij Markus Molitor vindt later in het jaar plaats dan bij de meeste wijnhuizen. De filosofie: druiven die later geoogst worden, zijn het best gerijpt en leveren de mooiste wijnen met een uitstekende zuurgraad en een optimale balans.