• Markus Molitor Alte Reben Riesling

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Witte wijn uit  MoezelDuitsland


9.5
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i
22,50

Gelegen op de hellingen van de Niedermenniger Herrenberg aan de rivier de Saar. De bodem is steenhoudend en de wijnstokken zijn 50 tot 60 jaar oud.

Door de late oogst is deze wijn mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse. De oogst is in november, waarna de druiven voorzichtig worden gekneusd waarbij de schillen enkele uren meegisten. De temperatuur wordt tijdens de gisting zeer laag gehouden, waardoor de wijn langzaam rijpt en het fruit tot volle expressie komt. Door de late oogst is deze wijn mineralig, complex en rijk. Een Qualitätswijn met klasse.

Passend bij: aziatische gerechten, wild.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Markus Molitor
Druivensoort Riesling
Wijnland Duitsland
Wijnstreek Moezel
Kleur Wit
SmaakMineralig, complex en rijk
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDe wijn is nu op dronk maar kan moeiteloos 20 jaar bewaard worden.
Maximum aantal3

Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. De jonge wijnboer staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezelriesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie.

De wijngaarden zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen. Het aandeel dat op eikenhouten vaten rijpt is momenteel ongeveer 40%, maar Markus Molitor wil dit verhogen naar 60%, want hij is van mening dat alle hoge kwaliteitswijnen ten minste enige tijd op eikenhouten vaten moeten rijpen.

De wijnen van Markus Molitor vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb & Riesling Spätlese. Markus Molitor is in 2014 door Falstaff (hét Duitse Magazine voor de culinaire lifestyle) uitgeroepen tot toonaangevende wijnpersoonlijkheid uitgeroepen en heeft hiermee de Falstaff Wijntrofee 2014 gewonnen.