• Mar de Frades Albariño Atlántico

Mar de Frades Albariño Atlántico

Witte wijn uit  Spanje


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 285 Spaarpunten i
15,95

Mar de Frades Albariño Atlántico

Mar de Frades Albariño Atlántico is een bleek gekleurde Spaanse witte wijn met een heerlijk aroma dat al gelijk uit de fles ontsnapt. Je ruikt geel fruit, bloemen en mineralen. Een sappige wijn met aangename zuren en een bittertje. Al met al een verfijnde en elegante Spaanse witte wijn.

De wijngaarden liggen in Galicia, noordwest Spanje. Dit is een ruig gebied dat doorkliefd wordt door grote rivieren. Veel verkoelende en regen invloed door de aangelegen oceaan. De wijn wordt modern gemaakt met een verkoelde vergisting dat resulteert in een fruitige wijn met sappige zuren.

Wijn- en spijsadvies: Mar de Frades Albariño Atlántico is tet beste te combineren met schaal- en schelpdieren, zomersalades en heerlijk als aperitief. De ideale serveertemperatuur is 8-10°C.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Ramon Bilbao - Rioja
Druivensoort Albarino
Wijnland Spanje
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Bodegas Ramon Bilbao

Hier laten we u graag kennis maken met de wijnen van Bodegas Ramon Bilbao. Een Spaans wijnhuis met een lange historie die startte in 1860. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het de Zamora Company, de producent van de bekende Spaanse likeur ‘Licor 43’.  Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste locaties van de Rioja en Rueda streek. Jaren lang heeft Ramon Bilbao gewerkt aan het behalen van de aan de hoogst haalbare kwaliteit voor hun wijnen en dit harde werk is in 2019, 2020 en 2021 beloond door een plaats in de top 50 van “50 Most Admired Brands in the World” van Drinks International. Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

Misschien ook interessant