• Manoir Grignon Pinot Noir

Manoir Grignon Pinot Noir

Rode wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
8,25

Manoir Grignon Pinot Noir is een fruitige rode wijn met een prachtige steenrode kleur. Aroma's van rood fruit zoals framboos, bosvruchten en wat kaneel. Daarnaast heeft Manoir Grignon Pinot Noir een lichte hint hout waardoor deze rode wijn een iets voller mondgevoel heeft. Een Pinot Noir met een lekker karakter.

De Pinot Noir druiven komt van de hoger gelegen wijngaarden rond Limoux, aan de voet van de Franse Pyreneeën. Hier is het relatief koeler en in combinatie met de kalkrijke bodem geeft het deze Bourgognedruif veel originaliteit. De gekoelde gisting zorgt voor een zuiver fruit en een prachtige steenrode, heldere kleur. 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Manoir Grignon
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Minimum aantal6

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant