• Manoir Grignon Muscat Sec

Manoir Grignon Muscat Sec

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,25

De wijndrinker van nu is veeleisend en niet langer tevreden met doorsnee. Na het ontdekken van de “nieuwe wereld” is men op zoek naar nieuwe smaakverrassingen, een nieuw type wijn. Uitdagende en gloedvolle aroma's, een sappig mondgevoel, wijn gemaakt om direct te plezieren...

Manoir Grignon Muscat Sec is een opvallend elegante en verkwikkende muskaatwijn uit het zuiden van Frankrijk met een heldere zuivere witgouden kleur. Explosieve aroma's van tropisch fruit en citrus en vlierbes, helder van smaak, sappig, licht kruidig en aangenaam verfrissende zuren. Aangename afdronk. 

Manoir Grignon Muscat Sec heeft zijn kwaliteit te danken aan de muscat druiven die groeien in de wijngaarden rond Limoux. Deze wijngaarden geven lage opbrengsten per hectare (25-30 hl.) en er staan oude stokken. Daarnaast is er een zorgvuldig milieuvriendelijk beheer van de wijngaard en strenge selecties tijdens de oogst van de druiven door Alain Grignon. Deze wijn is het resultaat van een gecontroleerde moderne vinificatie op lage temperatuur in RVS.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Manoir Grignon Muscat Sec: Serveer deze wijn goed gekoeld. Smakelijk als aperitief, vis, asperges en past bij aziatische en kruidige gerechten. 

Manoir Grignon Muscat Sec is door de Verenigde Vinologen Nederland en het Nederlands Asperge Centrum verkozen tot de officiële Nederlandse Aspergewijn van 2017!

Meer dan 80 wijnen zijn blind geproefd, in het juryrapport stond:

"Manoir Grignon Muscat Sec is een wijn die direct pleziert. Het is een opvallende muskaatwijn uit het Zuid-Franse. Explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en toch lichtvoetig van smaak. Erg verkwikkend."

De wijn zal worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 April 2017 in het Amstel Hotel Amsterdam.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Manoir Grignon
Druivensoort Muscat
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant