• Manoir Grignon Chardonnay

Manoir Grignon Chardonnay

Witte wijn uit  Frankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 141 Spaarpunten i
7,95

Manoir Grignon Chardonnay is een Franse witte wijn. Fris en fruitig van smaak met tonen van exotisch fruit, perzik en meloen. Ook de herkenbare Chardonnay kenmerken zoals een hint van boter, noten en lichte eiken tonen komen mooi naar voren. Een mooie toegankelijke witte wijn.

Alain Grignon is de wijnmaker van Manoir Grignon Chardonnay hij laat de chardonnay druiven gedeeltelijk rijpen op rvs tanks en de rest rijpt op eikenhouten vaten. Zo krijgt deze witte wijn naast het frisse en fruitige karakter ook een aangename structuur. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Manoir Grignon
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant