• Manoir Grignon Cabernet Syrah

Manoir Grignon Cabernet Syrah

Rode wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 147 Spaarpunten i
8,25

Manoir Grignon Cabernet Syrah is een rode wijn uit Zuid Frankrijk. Deze rode wijn is donker van kleur door de syrah druiven die ook de fruittonen aan de wijn geeft. De Cabernet zorgt voor de kracht in de wijn. De smaak is zwoel en rond met tonen van specerijen, pruim en vanille. Een aangename rode wijn die direct in de smaak valt!

De wijnmaker Alain Grignon vertegenwoordigd het nieuwe Frankrijk op wijngebied. Hij weet dat de wijndrinker van nu veeleisend en niet langer tevreden is met doorsnee wijnen. Na het ontdekken van de “nieuwe wereld” is men op zoek naar nieuwe smaakverrassingen, een nieuw type rode wijn. Uitdagende en gloedvolle aroma's, een sappig mondgevoel, wijn gemaakt om te plezieren.....

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Manoir Grignon
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Minimum aantal6

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant